MDŽ, Mejstřík a jeho novela zákona o státních svátcích

14.11.2007 10:50

 

Již poněkolikáté přichází bývalý funkcionář SSM Martin Mejstřík s novelou zákona o státních svátcích, která má, kromě jiného, vyjádřit Mezinárodní den žen s významných dnů.

ČSSD odmítá snahy senátora Mejstříka, který si tímto návrhem kupuje čisté svědomí, podle hesla nevědomost hříchu nečiní.

  Jsme si vědomi, že MDŽ byl zneužit komunistickým režimem, ale chceme připomínat jeho sociálně demokratickou tradici. a jednoznačné poselství.

Sociálně demokratické ženské hnutí, v jehož čele stála přítelkyně Charlotty Masarykové, Karla Máchová, se vždy hlásilo a podporovalo emancipační hnutí žen, které, konec konců, bylo podporováno samotným Masarykem, k jehož odkazu se hlásíme.

ČSSD nechce návrat starých časů. kdy MDŽ slavily hlavně muži a často se tento den měnil v humpolácké oslavy něčeho, co neexistovalo, chceme, aby byla připomínána jeho opravdová historie a také přítomnost, kdy postavení žen ve společnosti je sice rovnoprávné de iure, ale nikoli de facto, proto trváme na zachování tohoto dne v kalendáři mezi významnými dny.

asistentka Hana Sellnerová-Maxová Regionální kancelář nám. Míru 8 27601 Mělník

Parlament České Republiky, Poslanecká sněmovna Sněmovní 1 118 26 Praha 1
Regionální kancelář: 315628869

Sněmovní kancelář: 257172190

Asistentka: 728253826